Om mig

Jag är född 1954 i Klippan i Skåne men har bott många år i Malmö. Efter 25 år i storstan, styrde jag och min man Johan kosan mot nordöstra Skåne till Åhus, en liten fin ort vid havet. Här har jag min lilla ateljé i hemmet. I Åhus målar jag tillsammans med mina målarkompisar i Åhusgruppen varje vecka.

 

I hela mitt liv har jag varit intresserad av konst, tecknat och målat. 1994 gick jag min första akvarellkurs i Malmö och blev helt såld! I denna teknik blir man aldrig fullärd. Det är alltid en utmaning att måla antingen i vått i vått (då resultatet aldrig är förutbestämt), vått på torrt eller vad det nu kan bli. Jag målar gärna landskap, porträtt, och fåglar och andra djur. Motiven hittar jag ofta i närheten där jag bor, i Åhus. Här har jag naturen in på knuten, kustremsan är vacker och här hittar jag min inspiration.

 

Jag reser ofta till utlandet  och målar,  där har jag hämtat inspiration till att måla tavlor med motiv  som landskap, hus mänskor mm. Titta gärna på mitt galleri där jag presenterar både gammalt och nytt!
Välkommen titta in i mitt galleri!

Kurser & utbildningar

Vuxenskolan i Malmö
Skånsk Målarskola i Malmö
Studieförbundet i Malmö
Riina Ronlán Malmö
Annika Svensson, Degerberga
Jimberggren Nösund 
Hasse Karlsson Akvarellmuseét
Liselott Öhman Kivik
Allan Madsen, Galleri Hultman
Jonas Nilsson Galleri Hultman
Keiko Tanabe, Vicenza

Utställningar
Malerier och Akvareller